2016, Büyük devrimler

2016; Büyük devrimler… Hafızalardan silinmeyecek bir yıl !

Ocak 2016; ilk mesaj 5 Ocak 2016 Merkür Retrosu,

7 Ocak 2016 uzun soluklu Jüpiter Retrosu

29 Ocak 2016 Rahu & Ketu; değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

‘’Yeni yılı nasıl karşılarsan, o yıl öyle geçer ‘’ Bu inanç ne kadar doğru bilemiyorum? Ama konumuz gökyüzü olduğu için başkahramanlarımız gezegenler 2016 yılına gösterişli bir başlangıç yaparak başladılar. Jüpiter Aslan, Ay&Rahu Başak, Mars Terazi, Venüs &Satürn Akrep, Güneş Yay ve Merkür Oğlak, Ketu Kova burcunda  peş peşe sıralanarak 2016’nın ilk gününe gökyüzünde kolye görünümüyle giriş yaparak selam verdiler.

2015 yılı aylık yorumlarımı takip eden okurlarım bilir. Hemen hemen her yazımda 2016 yılı hakkında birkaç söz etmişimdir. Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi? 2015’de 2016 yılından kısa kısa bahsetmek kolaydı J Aslında bunu yapmamım nedeni kendimce sizleri zor enerjilerin hakim olacağı 2016 yılına hafif hafif alıştırmaktı L Evet! Büyük devrimlerin aslında ‘’ Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’’ sözünü tüm dünya olarak yaşayacağımız bir yıl olacak; 2016!

2016-astrolojisi2016 yılının ilk mesajını astroloji de haberci özelliği taşıyan Merkür’den getiriyor! Merkür 5 Ocak 2016 Salı günü Oğlak burcunda Retro hareketine başlayarak, 14 Ocak 2016 tarihinde Yay burcunda Retro hareketine devam ederek 25 Ocak 2016 tarihinde sona erdirecek. Özellikle 14 Ocak tarihinde Güneş ile tam kavuşum derecesinde birleşmeleri her birimize bir şekilde Merkür retrosunu çok daha yoğun hissettirecek. Güneş yaşam enerjisinden, Merkür iletişim, zihin ve konuşma alanlarından sorumlu olduğu için bu tarihlerde sözlerinize, baba ve otorite figürleri ile olan iletişim alanlarınıza ayrıca dikkat etmenizde fayda var. Merkür Vedik Astroloji’de cinsiyetsiz bir gezegendir. Yani vereceği etki kavuşum yaptığı gezegenin enerjisine göre değişir. Merkür Ocak ayının ilk yarısında Satürn’den aldığı görünüm ile baskıcı, yavaşlatan enerjiler, ikinci yarısında Jüpiter’den aldığı görünüm ile özellikle mesleki olarak yazan kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Hatta sizler de sosyal medyada düşüncelerinizi dile getirirken olumsuz sonuçlar yaşamamak içi birkaç kere düşünün derim. Merkür retrosu hakkında hepinizin fikir sahibi olduğunu düşünerek çok fazla ayrıntıya girmeden bu konu ile ilgili sadece değinmek istediğim nokta 9 Ocak- 20 Ocak 2016 tarihleri arasında Merkür’ün Güneş’e yakınlık derecesi ‘’Yanık Merkür’’ pozisyonunu ortaya çıkaracağı için bu tarihlerde attığınız imzalara, seyahatlerinize, aldığınız kararlarınıza özellikle dikkat edin.

Gelelim 2016 yılının en önemli gezegen hareketine! “Büyük Gurumuz Jüpiter” 7 Ocak 2016 tarihinde Aslan burcun da 4 aylık sürecek uzun soluklu retro hareketine başlayacak. 9 Mayıs 2016 tarihine kadar Jüpiter’in geri hareketine bir de her zaman geri hareket eden Rahu’nun da eşlik edecek olması kesinlikle dikkat çekici olacak! Peki bu tarihler arasında nelere dikkat etmek gerekiyor. Jüpiter Vedik Astroloji’de bilgiyi, eğitimi, yolculuk, şansı, bereketi, çocukları, kadın haritalarında eşi, inanç sisteminden sorumlu olduğu için tüm bu alanlarda biraz fazla enerji harcamanız gerekebilir. Jüpiter spiritüel, ruhsal alanlarda da ilgili olduğu için bu konularla ilgilenmek, içsel olarak kendini anlama, eksiklerini tamamlama, aşırı öne çıkmış yönlerini düzeltme enerjilerini bu 4 aylık süreçte ortaya çıkarabilir. Jüpiter doğum haritalarındaki yerleşimi bize kişinin ne kadar paylaşımcı olduğu hakkında fikir sahibi yapar. Geri harekette olan Jüpiter ise bunu yaparken dikkatli davranır. Yani Jüpiter’in bu Retro seyri sürecinde çevrenizde paylaşmakta zorlanan aslında risk almak istemeyen insanlarla sık karşılaşabilirsiniz.

Yazımın ilk başında söylediğim gibi hem ülke hem bireysel olarak bir çok değişim yaşayacağım bir yıl olacak. Sis perdesi kalkacak, gerçekler ortaya çıkacak. Hepiniz yaşam alanlarınızdaki gerçekleri daha net göreceksiniz. Değişimi kabul etmeniz demek fırsatları da fark etmenizi sağlayacak. Belki bir çoğunuzun hayatına mucizevi dokunuşlar olur. Tabii bunu net söylemek için doğum haritanızı yorumlamak gerekiyor. Ama biz yine de güzelliklere niyet edelim. Sıkışmış olan tüm hayat alanlarımızdaki blokajların kalkmasını dileyelim. İşte bu değişimin ev sahipliğini yapacak olan 1,5 yıldır sürdükleri maceralarına Ocak ayında final yaparak, Aslan-Kova aksında yeni döngülerine başlayacak olan Rahu ve Ketu karmik düğümlerimiz. Temmuz 2014’den bu tarihe kadar hepimizin hayatında bir çok değişim yaşandı. Kiminiz işinizi, evinizi, kariyerinizi değiştirdiniz. Kiminiz evlendi veya ayrıldı. Hatta şehir, ülke değiştirdiniz. Şimdi ise bu sürece Ağustos 2016 tarihine kadar Jüpiter’in de eşlik etmesi ile bu kadersel süreçleriniz bu tarihe kadar kiminiz için biraz sancılı kiminiz için fırsatların bolca yaşanacağı bir süreç olabilir. Rahu dünyevi hayattan, manipüle etmekten zevk alan, doyumsuz açgözlülüğü ile öne çıkarken Jüpiter içsel olarak bunu anlamakta zorlanmanıza bir nevi bu yönlerinizi kontrol etmenizde size yardımcı olmak için mücadele etmek isteyebilir. Tabii ilk 4 aylık süreç Jüpiter’in Retro dönemi olduğu için bunu yapmakta zorlanabilirsiniz. Ben derim ki; acele etmeyin, durun kendinizi dinleyin, gözlemleyin. Abartılı yönlerinizi keşfetmek için harika zamanlar olabilir.

Şimdi ise tüm bu Ocak ayı gökyüzü hareketlerini mundane yani ülke haritasından değerlendirelim. İlk önce Merkür retrosu mundane haritasında Dusthana dediğimiz zor enerjiler barındıran 8. evde yaşanacağı için yabancı ülkelerle finans ilişkileri, halk güvenliği, suçlar gibi alanlar 5-15 Ocak 2016 tarihleri arasında gündemimizde olacak. Merkür mundane haritalarında ülkenin entelektüel kesiminden, medyadan, yazarlardan sorumlu olduğu için 9 Ocak 2016 tarihi itibariyle mesleki olarak bu alanlarda çalışan kişilerle ilgili üzücü haberler gündemimize gelebilir. Merkür retrosunda takımyıldızı etkisi olarak şairler, yazarlar, ressamlar, sahne ve televizyon sanatçıları gibi mesleki olarak bu alanlarda çalışan ayrıca deniz ile ilgili işlerde uğraşan kişilerde bu retroda olumsuz olarak etkilenebilirler.

Jüpiter retrosu ve Rahu& Ketu burç değişimi ülke haritasında 3-9 aksında yaşanacağı için, ülke olarak halâ hazırda devam eden sınırlarımız, ülkenin komşuları, eğitim, öğretim, bilim, kanunlar, yasalar, din ve devlet kurumları gibi alanlarda da daha da yoğun etkiler yaşanacak. Ülke olarak 2016 yılında tüm bu alanlarda radikal değişimlerin yaşanacağı net. Özellikle Rahu ve Ketu’nun Aslan-Kova aksına geçmesi demek tutulmaların da 2016 yılında bu alanlarda yaşanacağını ve buna bağlı olarak Mart 2016 – Eylül 2016 tarihlerinde yaşanacak tutulmalarla beraber ülkemizi ve bizleri yukarıda saydığım alanlarda sıcak gelişmeler bekliyor. Rahu’nun Aslan burcuna geçmesi ve onun yöneticisinin Güneş olması ülkemiz hatta global olarak gözlerin, nabzın, değişimin cumhurbaşkanlarına, başbakanlarına, yönetimdeki otoritelere, hakimlere, yargıçlara çevrileceğini bu alanlarda yaşanacak radikal değişimlere ve onları bekleyen zorlu süreçlerin yaşanacağına işaret ediyor.

2016 yılı denilince ülke ve bireysel bazda sınavların baş aktörü Satürn’ü unutmamak gerekiyor. Satürn Akrep burcu transitini 27 Ocak 2017 tarihine kadar devam ettirirken en zor derslerini Mart ayında Retro seyrine başlayarak vermeye başlayacak. Özellikle Satürn’ün Retro hareketine Nisan 2016’da savaşlardan, çatışmalardan, terör saldırılarından sorumlu olan Mars’ın da katılmasıyla Haziran 2016 tarihine kadar hepimizi zor dönemlerin beklediğini üzülerek söyleyebilirim.

Vedik Astroloji’de takımyıldızlarına değinmeden analiz yapmak doğru olmaz. Satürn’ün takımyıldızı Temmuz 2016 tarihine kadar ‘’ Jyestha’’ olacağı için bu yıldızın etkilerini de yoğun olarak hissedeceğiz. Peki ama nedir? bu takımyıldızının özelliği, anlamı… Doğum haritalarında Jyhesta takımyıldızının 16 derece ile 30 derece arasında Akrep burcuna yerleşimi çok büyük zengin kişileri ve mesleki olarak hükümetle bağlantılı çalışanları, politikacıları, bürokratları ve gizli işlerle uğraşan kişileri çıkarır. Bu takımyıldızı kişiye kıskanç, intikamcı, manipüle etme nitelikleri verir. Tüm bu etkileri düşündüğümüzde karmanın efendisi Satürn 2016 yılında özellikle bu alanlarda çalışan kişilere büyük dersler vereceğini özellikle gizli, yasadışı işlerle uğraşan kişilerin büyük sınavlara tabi tutulacağını, her şeyin su üstüne çıkaracağını gösteriyor. Ve Satürn’ün Ketu’dan aldığı görünüm, Jüpiter’le yaptığı kare açı yüzleşmelerin yaşanacağını bunlarında ağır olacağına işaret ediyor.

Satürn’ün Jyhesta takımyıldızında ilerlemesi Temmuz 2016 tarihine kadar ülkemizi ve bizleri köklü değişikliklere ve devrimlere itecek. Her ne kadar baskıcı, sınırlandıran, korkutan, çaresizlik gibi negatif enerjiler 2016 yılında yoğun olarak açığa çıksa da Jyhesta ilahi korumayı temsil ettiği için ve ülkemizin geçmiş yaşam kredisinin güçlü olması ülkemizin bu süreci de bir şekilde aşacağını ve 2017 ile birlikte yükselişe geçeceğini biliyorum. Bu arada bu takımyıldızını bireysel olarak değerlendirdiğimizde karmanızla bağlantılı olarak çalışacağı için herkes ektiğini biçecek. Şimdi anladınız mı 2015 boyunca neden karmanıza dikkat edin dediğimi ! işte ödüller, cezalar ve tüm enerjiler 2016’da doğum haritalarınız ve karmanızla bağlantılı olarak çalışacak.

Gördüğünüz gibi 2016 yılının gökyüzü enerjilerini analiz yapmakla bitmiyor. İnanın daha sayfalarca yazabilirim. Burç bazında benden 2016 yorumlarını bekliyor olabilirsiniz. Ama özellikle Vedik Astroloji penceresinden bu yaklaşım çok yavan oluyor. Yoksa ben şu burç şunu yaşayacak ya da bunu yapmalı, yapmamalı… diye yazabilirim. Fakat bu yapacağım yorumlar doğum haritalarınız üzerinden değerlendirildiğinde anlam kazandığı için 2016 yılında bunu yapmama kararı aldım. Çünkü hepinizin zaten gazatelerde, internette vs. okuduğunuz yorumlarla negatif etkileri hayatınıza taşıdığınızı düşündüğüm için 2016 yılında ruh sağlığınızı bir de ben etkilemek istemiyorum.

Hepiniz için 2016 yılında anahtar kelime ‘’ YAŞAM ALANLARINIZ DA ESKİ BAKIŞ AÇINIZ, TUTUMUNUZUN YERİNE, DERSLERİNİZİ, DEĞİŞİMİ KABUL ETMENİN SİZE YENİ KAPILARI VE FIRSATLARI SUNACAĞINI’’ unutmamanız gerekiyor. Yaşadığınız şeyler için kimseyi suçlamayın. Korkularınızla, kaygılarınızla tüm bunları kendinizin yarattığınızı aslında kendi kaderinizi kontrol etme gücüne sahip olarak bu dünyaya geldiğinizi unutmayın. Bence değişime geçmişi bırakarak, dargınlıklara, kırgınlıklara son vererek ve kendi hayatınızın sorumluğunu alarak başlamalısınız. Deneyin, bunları pişman olmayacaksınız.

Namaste

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x