Site icon Yuvaya Yolculuk Dergisi

2018 de Burçlar

Koç : Kariyer

2018 yılı kariyerinizde yön değişikliği getiren, otorite figürleri ve devletle daha yakın ilişkiler kuracağınız bir yıl. Ocak ayında, hayatınızın yönetim kurulunu toplayabilir, işinizi geliştirmek için projelere başlayabilirsiniz. Ortaklı işlerden, kurumlardan, ortaklıklardan gelen finansal destekler yıl boyunca gelişim gösteriyor. Geçtiğimiz iki yıl işinizi geliştirmek için aldığınız eğitimlerin ya da yaptığınız seyahatlerin faydasını görebilirsiniz.

Aşk ve ilişkiler konusunda ani beklenmedik durumlara, tepkisel hareketlere karşı dikkatli olmakta yarar var. Biraz daha özel hayatınıza dikkat etmeniz ve geleceğe yönelik planlarınızda diplomasi gözetmeniz gerekebilir. Geçmişten gelen kredi ve borçlarınızı kapatarak, tatiller, hobiler gibi kendinize zaman ayıracağınız alanlar için bütçe yaratabilirsiniz. Hem istikrarlı ve düzenli hem de özgür olmayı aynı anda başaracağınız, denge getiren bir yıl olacak sizler için. 2018 Mayıs’tan sonra ilişkilerinizin daha istikrarlı gittiğini görebilirsiniz.

Boğa : İtibar

2018 yılı, “Bana çok şanslı geldi,” diyebilirsiniz. Bu yıl itibariyle çok daha maceralı ve kendinizi şaşırtabileceğiniz uzun süreli bir döneme giriyoruz. Bu yıl geçmişten taşıdığınız yükleri bıraktığınız bir yıl. İçinizdeki görev duygusunun ve değişmek istemeyen çocuğun aynı anda ortaya çıktığını ve bu sefer değişimi çok daha rahat karşıladığınızı görebilirsiniz. İkisini de ortaya çıkarıp, yeteneklerinizi daha rahat ifade etmeniz, kendinizi, sahip olduğunuz kaynak ve değerleri başkalarıyla paylaşmanız, yaşamınıza kazanç getiriyor. Mayıs itibariyle hiç değişmez sandığınız özelliklerinizin değiştiğini ve beklemediğiniz bir yönde hayatınızın hızlandığını görebilirsiniz. Tutkularınızı daha rahat ifade ederek, geçmişten gelen üzüntü ve kederlerinizi iyileştirebilirsiniz. Ruhsal ve maddi yönden hayatın getirdiği desteklere direnç göstermemek, yıl genelinde şansınızı arttırıyor.

Ocak ayı itibariyle yurtdışı ile ilişkilerinizde bir resmileşme olabilir. Kariyerinizi geliştirecek bir eğitim ve ya seyahat nedeniyle sorumluluklarınız artabilir. Her koşulda inandığınız değerler yönünde sorumluluk alacak, kendi hayat felsefenizi her alana taşıyacak, hayata daha bağlı ve güçlü hissedeceksiniz.  Yaptığınız işte takdir kazanacağınız bu yıl, verdiğiniz emeklerin boşa gitmediğini görerek, hem iş hem özel yaşamınızda güzel gelişmeler kaydedebilirsiniz.

 

İkizler : Değişim

Kolay adapte olan, her şeyi anlayan kıvrak zekânızın testten geçme zamanı. Geçtiğimiz iki yıl başkalarını idare etmek, yönetmek ve bazen istemediğiniz sorumlulukları almak zorunda kaldınız. Şimdi koşulları istediğiniz gibi yönlendirme şansınız var. 2018’de pratikliğinizi ve iletişim becerilerinizi kullanarak, işinizde istediğiniz koşulları yaratabilirsiniz. Mali açıdan gündeminizin yoğun olacağı bu yıl, hedeflediğiniz aşamaya gelebilir, yeni sağlam temeller oluşturabilirsiniz. Ortaklıklarınızın finansal yönü ağır basıyor, sorumluluk paylaşımını resmileştirmeniz gerekebilir. Resmi bir iş ortaklığı, evlilik, ticari anlaşmalar gibi konular yıl boyunca gündemde. Bu anlamda borç yapmamaya dikkat edebilir, tasarrufa ve yatırıma yönelmek için kaynak araştırabilirsiniz. Özellikle devletle ilişkili miras, kredi ve banka işlemlerine ekstra dikkat etmeniz, vergilerinizi düzenli ödemeniz gerekmekte. Eylül’e kadar bu alanlarda yeniden yapılanma devam ediyor ve ekonomik anlamda sınırlarınızı yeniliyor.

Bu yıl, İlişkilerinizdeki iniş ve çıkışları dengelerken, bir günden diğerine değişen kendi psikolojinizi de tutarlı hale getirmeyi öğreneceğiniz bir yıl. Kendi bilinmeyen yönlerinizi keşfedip, ölümle ve görünmeyen gerçeklerle daha çok ilgilenmek, inançlarınızın kökenini keşfetmenizi sağlayabilir. Dolayısıyla bazen eski alışkanlıklarınıza ya da görüşlerinize ters hareket etmeniz gerekebilir. Güveni içinizde yeniden keşfederek, güç kazanıyorsunuz. Kasım ayından sonra yaşadığınız değişimi daha net oturtmuş ve ustalık kazanmış olacaksınız.

 

Yengeç : Büyümek

Bir yengeç ne ister, tabi ki ilişki. Ancak bu yıl ilişkilerinizde biraz daha seçici, soğuk ve mesafeli olabilirsiniz. Telaşlanmayın, geçmişten getirdiğiniz ilişki anlayışınız bu yıl tamamen değişiyor. Ne kadar değerli ve yetenekli olduğunuzu ve aslında dışsal ilişkilere, kouşllara vb. ne kadar boş zaman ve emek harcadığınızı görebilirsiniz. Kendi yeteneklerinizi inşa edeceğiniz 3 yıllık bir dönemin ilk basamağındasınız. İşinizin ve hayatınızın sınırlarını yeniden belirliyorsunuz. Bu anlamda 2018 kaybettiğiniz kişisel ilginizi yeniden bulduğunuz ve her şeyin buna göre değiştiği bir yıl. 2020’ye kadar adeta 3 basamak yukarı çıktığınızı görebilirsiniz.

Satürn’ün tavsiyesi, başkalarında gördüğünüz yeteneklerin daha ziyade size ait olduğunu fark etmeniz ve bir adım öne çıkmanız. Tüm geçtiğimiz yıllarda, sorumluluğu almak yerine ilişkilerdeki krizlerle mücadele edip durdunuz. Ama aslında hepsi sizin değişiminizdi. Şimdi tamamlanma ve güvenle tek başınıza durma zamanındasınız. 2018’den sonra çok daha gerçek ve öncekilere benzemeyen bir ilişkiye sahip olabilirsiniz. Kariyerinizde kendinizi ispat edip, saygı göreceğiniz, bazen yalnızlık ve melankoli anlamında zorlayacak ve sonuçta hep istediğiniz şeylerin illüzyonundan sizi kurtaracak bir gerçeklik yaratma dönemindesiniz.  Bu yıl son derece aktif olarak toplumda ve aile içindeki yerinizi yükselteceksiniz. Saturn Oğlak’da Yengeç’in kalbini ve yaratıcılığını sizin ellerinizden inşa ediyor. Bu anlamda hayattaki konumuz öncelik kazanırken, içinizdeki dünyanın dışsallaştığı, özgürleştiğiniz bir süreçtesiniz.

 

Aslan : Ödüller ve Sağlık

2017’yi çılgın bir tempoda kapatırken, Ocak itibariyle sorumluluklarınızın arasında seçim yapmanız ve günlük rutinlerinizi yeniden düzenlemeniz gerekebilir. İşlerinizi ele alırken, biraz daha kendi sağlığınızı ve önceliklerinizi düşüneceksiniz. Liderlik ve yönetim becerilerinizle organizasyonlarda öne çıkmaya bu yıl da devam ediyorsunuz. Zaman zaman içe dönmek ve dinlenmek için yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle Ocak, Temmuz ve Ağustos aylarında, hem sağlığa biraz daha dikkat etmek hem de gelen değişime uyum sağlamak adına biraz şarj olmak iyi gelecektir. Bu yıl bir evcil hayvan edinmek isteyebilirsiniz ya da onlarla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Duygusal yönden değişirken, beslenmenizi de yeniden düzenlemek ve yaratıcı enerjinizi tasarruflu kullanmak yararlı olacaktır. Son iki yıldır verdiğiniz emeklerin olumlu geri dönüşleri ile geçmiş hedeflerinizi başarmanın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak kalbi için yaşayan Aslan’ları, toplumsal takdir ve ödüller cezbetmeyecektir. Mayıs itibariyle bugüne kadar gururla taşıdığınız yüklerden ve sorumluluklardan özgürleşmek isteyeceksiniz. Yeni maceralara kapı açan 7 yıllık bir dönemin ilk ayağı ile tazelendiğinizi hissedeceksiniz. Kasım ayından sonra yurtdışı seyahatlerinizde ve yabancılarla olan ilişkilerinizde bir artış olabilir. Yaşadığınız yeri değiştirmeyi ya da bir ev almayı düşünebilirsiniz.

Başak: Sadeleşmek

Geçtiğimiz iki yıl hayatınızın temellerini sorguladınız ve yeniden düzenlediniz. Şimdi bu yeni düzenden güç alarak, yönünüzü kendi üreteceğiniz yaratıcı projeler ile tayin ediyorsunuz. Ocak ayı, kişisel mutluluğunuzu bulmak ve başkalarıyla paylaşmak için neler yapabileceğinizi keşfedeceğiniz, sorularınıza cevaplar bulacağınız bir ay. Hayatın yorucu yüzünün, sonuçta sizi nereye getirmek istediğini görebilir, hedeflerinizi netleştirebilirsiniz. Yakın çevrenizden, akrabalarınızdan ya da iletişimde olduğunuz insanlardan yıl boyunca destek göreceksiniz. Kendinizi daha çok ifade etmeli, sırlar altında yüzmemelisiniz. Özel ilişkilerinizi sadeleştirmek ve ciddileşmek yoluna gideceğiniz bir yıl. Aşk ve flörtlerde daha ağırbaşlı ve ciddi bir tutum izleyebilirsiniz. Kasım ayından sonra ise hayatınızda atılım yapmak ve işbirlikleri kurmak için uygun bir zamana gireceksiniz. O güne kadar ruhsal ve fiziksel sağlığınıza özen gösterebilir, seyahatler ve eğitimlerden istifade ederek, ufkunuzu genişletebilirsiniz.

 

Terazi : Ev, Aile, Kökler

2018 yılı, ev ve aile yaşamınızdaki değişimlerle birlikte geliyor. Önümüzdeki 2,5 yıl dikkatinizi dış koşullardan ziyade ev hayatında ve özel yaşamınızda neleri yapılandırmak istediğinize yöneltebilirsiniz. Gayrimenkul almak bu süreçte hedeflerinizden biri haline gelebilir. Geçmişten duygusal ve fiziksel olarak neleri taşıdığınızı fark edeceğiniz, kendinizin izini süreceğiniz bir derinleşme ve bilgeleşme sürecindesiniz. Yıl boyunca gerçekleşen tutulmalar, kaçtığınız ve yüzleşmediğiniz her konunun temizlenmesine ve ev ve kariyer gibi önemli seçimlerde değişime gitmenize neden olacak. Denge ve barış isteyen yapınız nedeniyle ilişkilerde gereksiz yere diplomatik olduğunuz alanlarla devam edemeyeceğinizi fark edebilirsiniz. Gerçekçi olmayan ve sizi desteklemeyen ilişkilerin ve olayları hayatınızdan çıkarırken, radikal bitişler ve tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Bir şeyleri sona erdirmekten korkmamanız gereken bir yıl. Kökleriniz, aile ve atalarla olan bağlantınızın güçlenmesi, anlamlı ve tatmin edici bir yaşantıyı hazırlıyor.

 

Akrep: İyileşme ve Gelişim

Bu yıl geçmişte pes ettiğiniz, kötümser gördüğünüz ya da çok emek verip, karşılığını alamadığınız konularda hakkınızın iade edildiğini görebilirsiniz. Hayat enerjinizin yeniden depolanacağı ve umutlarınızın genişleyeceği bir yıldayız. Hayatın getirdiği dinlendirici, büyütücü, rahatlatıcı etkileri alarak, toplumdaki görevlerinize yeniden dönmeniz, gücünüzü ve maneviyatınızı başkalarıyla paylaşmanız isteniyor. Kendinizi ifade edeceğiniz yeni ve önemli bir proje Ocak itibariyle gündeme gelebilir. Bir kitap yazmaya, hayatınızı başkalarıyla paylaşmaya karar verebilirsiniz. Belki de ustası olduğunuz alanda eğitimler vermek ya da hedefleriniz için yeni eğitimler almak gündeme gelebilir. Her koşulda bu tekrar ayağa kalkıp, kendi düzeninize sahip çıkacağınız, Akrep’ in güzelliğini dünyaya göstereceğiniz bir yıl. Özel ilişkilerinizde bugüne kadar olan ilişki tarzınızı yumuşatıp, yepyeni bir benlik ile daha umutla ve şevkle kalbinize sarılabilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için hem gerekli güce hem de fırsatlara sahip olacaksınız. İyi değerlendirmeniz ve kendinize liderlik etmeniz gereken bir yıldayız.

Yay: Mali Yapılanma

Geçtiğimiz iki yıldan sonra, Ocak ayının gelişiyle derin bir nefes alabilirsiniz. Artık hayatın, ilişkilerin ve psikolojinizin dalgalanmalarına karşı çok daha güçlü ve stabilsiniz. Ne iş yapmak istediğinizi, yeteneklerinizi ve nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Kendi işinizi kurmak, kaynaklara sahip olmak ve yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Mali konular yıl boyunca önceliğiniz olacak. Kendi değerinizin altında koşullara razı olmamanız gereken, hayatın getirdiği fırsatları kullanarak, vizyonunuza göre bir yaşam ve değer sistemi kurmanız gerekmekte. Burada alacağınız riskler gerçekçi ve minimum seviyede olmalı. Özel ilişkilerde tereddüt ve şüphelerinizi ya da ağır gelişim gösteren konuları geride bırakarak, isteklerinizi netleştireceğiniz bir dönem. Duygusal olarak iyileşmek ve zorlu geçen günlerin ardından yeniden güvenmeyi öğrenmek bu yılın ana konuları. Temmuz ayında aşk ve ilişkiler konusunda sıcak bir dönemde olacaksınız. Yurtdışı seyahatleri ve romantik gezileri planınıza eklemek isteyebilirsiniz.

 

Oğlak: İşte Benim, Bur’dayım.

2018 yılıyla birlikte hayatın içindeki rol ve sorumluluklarınızın arttığını görebilirsiniz. Bu yıl kendi geçmişinizden gelen tatminsizlikleri geride bırakıyor ve yüzünüzü bir gün geleceğini içten içe bildiğiniz gerçek sorumluluğunuza dönüyorsunuz. Kariyerinizde bir sonraki aşamaya geçtiğinizi söylemeye gerek dahi yok. Ocak ayında ortaya çıkan değişimlerin 3 yıl süreceğini ve sizi aşamalı olarak hedeflerinize – belki daha ötesine, taşıyacağını bilmelisiniz. 2018 sizin için bir hazırlık ve temel atma yılı. Bu yıl iş ve ilişkilerde sağlam temeller atarak, 2019’da hızlı bir değişim ve yoğunluk dönemine gireceksiniz. Geleceğinizle ilgili teklifler ve otoriterlerden onay alma konusu önünüze gelebilir. Püf noktası duygularınızı iyi dinlemeniz, empati kurmanız ve kendinizi dinlendirmek için yeni yollar keşfetmeniz; boş zaman kavramına önem vermeniz gereken bir zamandayız. Kendinize vakit ayırmayı, arkadaşlık etmeyi ve ilham almayı yeniden öğreneceksiniz. Kazandığınız bilgelik ve iç görüyü başkalarıyla paylaşmak, misyonunuzun önemli bir kısmını oluşturuyor. Ancak bunu yaparken aşırı hırsa ya da otoriterliğe kapılmamalı, hayatın kaotik yanlarına da yer verebilmelisiniz. Kendinizi gerçekleştirmek için, dış koşullara tabi olmayı bırakıp, düzeninizi inşa edeceksiniz.

 

Kova: Samimiyet ve Derinlik

Geçtiğimiz yıllarda geleceğe dönük tuttuğunuz yaşam planlarınız bu yıl gerçekleşiyor. Ancak hedeflerinizde, hayata bakışınızda ve tavırlarınızda içten gelen bir değişim dönemine giriyorsunuz. Ocak ayı itibariyle, bugüne kadar geri planda kalmış içsel gücünüze, yalnızlığınıza ve gerçek tutkularınıza yöneleceksiniz. İşinizde ve kariyerinizde geçmiş emeklerinizin karşılığını alabilir, desteklendiğinizi ve başkalarından iş birliği bulduğunu görebilirsiniz. Ancak bu süreçte tüm bunlar yeterli gelmeyebilir. Şubat ve Temmuz aylarında daha fazla hissedeceğiniz bir içsel yolculuk ihtiyacı bu yıl radikal kararlar almanıza sebep olacak. Gereksiz ve yüzeysel olan her şeyden uzaklaşmak, gerçekten tatmin etmeyen işleri ve ilişkileri karlı bile olsa bırakmak isteyebilirsiniz. Bu anlamda hayata koyduğunuz sınırları aşarak, kendi bilinmeyen yönlerinizi keşfetmek 2018 yılını sizin ilginç ve beklenmedik kılıyor. Şaşırtıcı ve ufuk açan kişiliğinizin sakladığı hazineleri keşfetmek, üç yılsonunda sizi bambaşka bir yere ve koşullara taşıyor olacak. Bu süreçte yaratıcı bir işle kendinizi meşgul etmek destekleyici olabilir.

 

Balık: Toplumsal Statü ve Amaçlar

Ocak ayı itibariyle geleceğe dönük planlarınızda sağlam ve somut adımlar atma gerekliliği ortaya çıkıyor. Arkadaşlarınızla yapacağınız görüşmeler hedeflerinizi netleştirmenizi ve nasıl yapacağınızı keşfetmenizi sağlayabilir. Bir arkadaşınızla iş ortaklığı ya da amaç birliği yapabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili, gelişiminizi sağlayacak gruplara üye olabilirsiniz. Toplumsal rolünüz önem kazanırken, geleceğe güvenerek, sağlam yatırımlar yapmanın yollarını bulabilirsiniz. Ocak ayı bu projelerin ortaya çıkması ve tasarlanması için uygun bir zemin veriyor. Mayıs ayından itibaren finansal olarak daha istikrarlı ve güvenli bir sürece giriyorsunuz. Yıl genelinde dünyaya bakışınızı genişletip, eğitim ve seyahat fırsatlarından yararlanarak amaçlarınızı destekleyebilirsiniz. Hayata bakışını iyileştiren ve içinizdeki gücü ortaya çıkaran bir yıl. Güçlü ilhamların ve içe dönmenin yararı olsa da bu alandaki becerilerinizi dış dünyaya ve işinize yansıtmalı, yeteneklerinizi tereddüt etmeden ifade etmelisiniz. Sağlığınıza, günlük rutinlerinize ve kendinize biraz daha özen göstermek, bu yıl yapacağınız değişimlerin kaynağı olacak.

Exit mobile version