Site icon Yuvaya Yolculuk Dergisi

Düşünce kontrolü

Alışkanlık kazandığımız davranışlarımızı değiştirebilmek çok zor gibi görünür. Eski alışkanlıklarımızı değiştirmek için, yerine yeni bir alışkanlık kazandırmalıyız. Yeni bir alışkanlık kazandırmanın çok basit bir yöntemi vardır. Kendinize güvenirseniz, 3 günde yeni bir alışkanlık kazanabilirsiniz.

Bir uygulamaya geçmeden önce, zihnimiz hayal gücünde bir tasarım yapar. Hayal gücünde tasarladıklarımız, ne kadar doğru olursa, uygulamaya geçirmek o kadar basit olur. Hayal gücü tasarımını uygulamaya geçirmek için, alt yapıdaki bilgilerimizin doğruluğu çok önemlidir. Bilinç altına yerleşen yetenekler, hayalini tasarlamaya gerek duymadan, doğaçlama olarak ortaya çıkar.

Değiştirmek istediğimiz zaman, yine hayal gücünde tasarlayarak yenileyebiliriz. Örneğin sağ el ile yazı yazıyorsak, sol el ile yazmak çok zor gibi gelir. Fiziksel davranışlarımızı değiştirmek çok uzun sürebileceği yanılgısına düşeriz. Ne kadar basit olduğunu, denemeden bilemeyiz.

Sol elinize bir kalem alıp test edebilirsiniz. Sağ elimiz yazı yazma kabiliyetine alıştığı için, nasıl hareket edeceği komutunu vermeden, düşündüğümüz gibi yazarız. Sol el ile yazmak için, hareket kabiliyeti kazandırmak gerek. Önce hayal gücünde hareket yönünü belirlediğimiz zaman, sol el ile yazmak biraz daha kolaylaşır. Sol el ile yazmadan önce, hayal gücümüzde tasarım yapmamız gerekir. 3 gün boyunca sürekli hayalimizdeki komut yönlendirmesi ile, sol elimize yazma kabiliyeti kazandırmış oluruz. Buradan çıkarmamız gereken sonuç, alışkanlık kazanmak veya değiştirmek istediğimiz bir tecrübeyi, hayal gücünde tasarlayarak, 3 günde oluşturabiliriz.

Yeni bir alışkanlık kazanırken, duygusal olarak ortaya çıkan baskılar, zaman sıkıntısı ile çoğalır. Bir işi severek yapabilmek için, başarıya inanmak, kendimize güvenmek ve motivasyon kazanmak gerek. Motivasyonumuzu, duygusal olarak oluşan değerleri tespit ederek kazanabiliriz. Üzüntü ve sıkıntıya düştüğümüz zaman, kendimizi iyi hissettirecek bir noktaya yönelmeliyiz. Fiziksel bedenimizi, bir çocuk gibi görerek, kendi kendimizi eğitmeliyiz. Kişisel gelişimimizi tamamladıktan sonra, mucizeleri oluşturmaya başlayabiliriz.

Exit mobile version