Site icon Yuvaya Yolculuk Dergisi

Tam ay tutulması

27-28 EYLÜL 2015 SUPER BLOOD MOON, TAM AY TUTULMASI.

Öncelikle bu Dolunay, Kuzey Yarımkürede Harvest Moon yani Hasat Dolunayı adı ile bilinen ve Sonbahar Ekinoksuna en yakın olan Dolunay. Ancak bir süperay özelliği taşıyor. Çünkü 28 Eylül’de Ay yine, 356.877 km. ile Dünya’ya en yakın noktalarından birinde. Etkileyen görünümü ile birçok Sonbahar festivaline ilham veren Ay, şimdi Güneşin battığı yerin doğusundan yükselerek, orta ve kuzey enlemlerde kendisinin ve gezegenler eklipsinin; akşam ufku ile dar açı oluşturmasını sahneleyecek.

Artık Sonbahar dolunaylarının doğuşları, bu ekliptik dar açı ile ilgili olarak, yaklaşık 30 dakika daha erken zamanlı olacak ve gün batımı ile Ay’ın doğuşu arasındaki karanlık çok sürmeyecek. Kuzey Kutup Dairesi’ne yakın enlemlerde ise, Dolunay, 3 gün boyunca, Güneş battıktan 15 dakika sonra yükselecek.

Hasat Dolunayı, Doğu ufku civarından görünmeye başlayarak, mistik rengiyle ve tabi ki ‘’Blood Moon Tetradı’’na yakıştırılan adını takip edenler tarafından da, ‘’Kanlı Ay’’ heyecanı içinde izlenecek.

Ufukta oldukça alçak bir konumda kırmızıya bakan bir Ay doğacak. Işığı atmosferde uzun yol alacak ve kırılarak bize yansıyacak. Mavi daha çok saçılırken, kırmızı az saçılmış olacağından Dolunayı kırmızıya yakın rengiyle karşılayacağız.

Tam Ay Tutulması daima Dolunay’da olur ve bir tutulma anında Ay’ı kırmızı renkte görürüz. Çünkü Ay, Dünya’nın gölgesinden geçerken atmosferde dağılan Güneş ışığı da saçılarak o gölgenin etrafında bu rengi oluşturmaktadır ve parlaması Ay üzerine düşerek Blood Moon adına uyar.

Tarlalarda hasat toplayanlar, gün batımı sonrasında hemen doğan Dolunay ışığı ile çalışabildikleri için, Hasat Dolunayı adını alan Ay, bu dönemde açık havalarda son derece parlaktır.

Sonbahar ekinoksu (geniş bir coğrafyada MABON) 21 Eylül’de ekinlerin toplanmaya başlandığı, bereketin arttığı kutsal bir dönem olarak kutlanılır. Hasat Dolunayı’ndan sonraki dolunay ise, Avcı Dolunayı adını alıyor.

Bu yılın Eylül ayında, bir parçalı Güneş, bir de, Tam Ay tutulması yaşanmış olacak. Geçtiğimiz 13 Eylül tarihinde gerçekleşen Parçalı Güneş Tutulması’nın, Güney Afrika, Hint Okyanusu ve Antarktika’nın güney kısmında görüldüğünü hatırlayalım. 13 Eylül Güneş tutulmasında Ay’ın gölgesi batıdan doğuya hareket ederek, Namibya, Cape Town, Zimbabve, Madagaskar, Mozambik, Botswana, Swaziland, Angola, Tanzanya, Kongo, Luanda ve Malawi’den Güneş’in % 40’ı kapalı, Antarktika’dan ise %90’ı kapalı halde gözlemlenmişti.

Aradan 4 gün geçti ve 17 Eylül’de 8.3 şiddetinde bir deprem, Şili kıyılarını sarsarak, tsunamilerle geniş bir alanı etkiledi.

27-28 Eylül gecesi, 5. derece Koç burcunda gerçekleşecek Tam Ay Tutulması ise, bir Supermoon- süperay olarak bize yakınlaşmasının yanında, Ardışık Kan Ay Dörtlemesinin de dördüncüsü halinde Blood Moon adı ile anılacak.

Tutulma, Saros Serisi 137. Kısıma ait. Saros Serisi 17 Aralık 1564 halkalı tutulma ile başlamıştı, seri, 20 Nisan 2953 tarihinde başka bir halkalı tutulma ile bitecektir.

AY TUTULMASI NERELERDEN İZLENECEK?

Farklı zaman dilimlerinde Kuzey- Güney Amerika, Atlantik Okyanusu, Alaska, Grönland, Batı Asya, Uzak Doğu, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Rusya’da Dolunay’ın Dünya’nın karanlık gölgesini doğrudan geçmesiyle izlenerek, yaklaşık 3 saat sürecektir.

Toplam tutulma, 27 Eylül günbatımı ardından ve 28 Eylül gece yarısından sonra gerçekleşiyor. Kısmi Ay tutulması; Pakistan, Afganistan ve Doğu İran’da 28 Eylül şafak vaktinde gözlemlenebilir.

ETKİLER.

8.tetrad bu biçimde bitecek ve diğer seri, 9. Tetrad, arada savaşlar hüküm süreceğine inanılarak, 2032-2033 tarihlerine kayıtlanacaktır.

4 ardışık Tam Ay tutulması ve bir Tam Güneş tutulması kısa aralıklarla oluştuğunda, karmaşık olaylar zincirinin ve afetlerin tehditlerine işaret edeceği kehanetlerde öngörülmüştür.

2023 yıllarında başlayacağı söylentileri dolaşan ve kehanetleri gerçekleştirme odaklı olduğu düşünülen çeşitli sanal kıyamet projeleri sıkça gündeme getirilip tartışılacak. Bunlar, sahte uzaylı istilasından, sahte asteroide, virüs yayılımından, Haarp veya Cern odaklı denemelere dek uzanıyor. Hadron çarpıştırıcısının (LHC) bir başka boyuta kapı açması veya nötrino kıyametini tetiklemesi olasılıkları da tartışılıyor.

Zira, tutulmadan sonraki 7 yıllık dönem, kutsal kitaplardaki sıkıntılara işaret etmekte.

Akan tesirler, bilinçaltımızda gizlenenlerin hızla gözden geçirilmesini sağlayabilir, algılarımızın açılmasında etkili olabilir, psişik anlamda yüksek enerjiyi elde edebileceğimize de işaret eder.

Hızlı değişimler başladığında sosyal yapının örgüsü ve güçlü liderleri değişimde önceliği alır. İletişim araçlarını etkileyebilecek doğa olayları Ay tutulması nedeniyle su ve hava kaynaklıdır.

Geri giden Uranüs ve Neptün insanların düşüncelerini, varmak istedikleri sonuçları, planlarını, manevi görüşlerini de değişime uğratabilir. Sonlar ve başlangıçlar kesin çizgilere bürünür.

Gelgitler kıyı bantlarında normalden daha yüksek, fırtınalar, kara rüzgarları potansiyelini yükseltecek.

Tutulmadan fazla etkilenecek burçlar; Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçları.

Uranüs ve Neptün’ün yanı sıra gerileyemeye başlayacak olan Merkür’ün insan iletişimi ve ilişkilerindeki ani öfke veya anlayışsızlıkları tetiklemesi olası. Bu nedenle, hak arayışını, yargılamaya yönelik ağır suçlayıcı sözleri sarf etmemeye çalışmak ve sabır, toplumsal olaylarda ise itidal sağlamaya çalışmak önem kazanmalı. Tutulma enerjisinin etkileri, 15 Ekim tarihine dek sürebilir.

 

bu yazıyı okudunuz mu?

4 Nisan 2015 ay tutulması, blood moon tetradı, kehanetler, inançlar. (Apokaliptisizm, 4 ardışık tam ay, 1 tam güneş tutulması, İncil yorumları) Yuvaya Yolculuk Dergisi

 

 

 

Exit mobile version