Akışa Direnmek

Ne anlama gelir akışa direnmek, Akış nedir, nereye akar? Bu sorulara cevap bizi nereye taşır? Somut ve soyut olarak değerlendirdiğimizde görürüz ki, cevabı hedeftir. Öyleyse hedefimiz nedir?

Su’yu örnek alalım. Hedefi kaynağına gitmektir. Akmaya başlar, bazen bir yerlerde durur ya da bize öyle gelir, toplanır, dere olur, göl olur, çay olur nehir olur ve akmaya devam eder okyanus olur.

Önüne engeller çıkar, belki çakıl taşları, buz dağları, belki bina, bağ, dağ gelir; zaman alır aşmak ve ilerlemek, zamanla aşar tüm engelleri ve yola devam eder yılmadan, akıştadır, başka bir alternatifi yoktur. Hedefine ulaşmak için ilerleyecektir.

akışa-direnmek

İnsanı örnek alalım. İlerlemek için adım atacaktır, Ayakları ile her zaman ileriye bir adım, bir adım daha. Hedefi kaynağına gitmektir. Geldiği yere, Yolunda ilerlemek bazen zor gelir Tekâmülü için seçimleri kabul etmek istemez. . Lakin direnmek ruhu ile bedeninin farklı yönlerde titreşmesi insanın kendini fiziksel hastalıklara yönlendirir. Ruh ilerlemek isterken ayak direten zihin, bedeni egoya mahkûm eder. İptal iptal, iptal.

Tam da burada, ruh ve beden olarak aynı yönde akar, aynı frekansta titreşirsek uyum içinde ilerleriz.

Ve direncin neden olduğu ayak, bacak, kalça ve eklem bozuklukları ve ağrıları da kendilerini sağlığa dönüştürecektir. Yaşam, evren ile uyum içinde akmaya devam eder.
Sevgi ve Işıkla

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir