2017 Başak YeniAyı: Kader, Kontrol ve Kendiliğinden Çözümler

20 Eylül 2017 08.30’da Başak’ın 27. Derecesinde bir YeniAy gerçekleşiyor. Bu hafta iç dünyamızda ve çevremizde Ağustos böceğinden karınca’ya doğru bir geçiş gözlemleyebiliriz. “Ben Başak burcuyum hiç bir şey hissetmedim,” diyenler için, bu yeni başlayan döngü tam da Başak doğasında sessiz, mütevazi, iç hazırlıkların yapıldığı günleri gösteriyor; Aslan burcundaki tutulmanın coşkusundan sonra, kazandığımız iç görüyü biraz sindirip, yeniden bir şeylere çeki düzen vermek için kendimizi pratik, sakin çözümler üretirken bulabiliriz.

Her Başak YeniAy’ında olduğu gibi bu yıl da akılcı ve pratik tarafımızın ağır bastığı, yeni yılı programladığımız, kağıt – kalemle – hesap işleriyle ilişkimizin arttığı bir Eylül’deyiz. Ancak Bu YeniAy ufkun batısında olduğu için şuan hayatımızda gelişen olaylar, bugüne kadar çözülmemiş konulara içsel bir çözüm getirmeyi amaçlıyor. Merkür’ün fevkalade güçlü olduğu bugünlerde vereceğimiz kararlar, atacağımız imzalar, uzun zamandır çözülmemiş konuları çözebilir. O halde bu YeniAy’ı nasıl değerlendirelim, içinde neler var?

Öncelikle bu “Çözüm getiren” bir YeniAy. Hayatımızdaki Başak enerjisini takdir etmek – görmek için fırsat veren bir on beş günlük süreç var önümüzde. Bu hafta bir şeyleri çözmek üzere uğraşırken, toptan hayatımızdan çıktığını ve yeni bir alan açıldığını görebiliriz. Tamir etmek , onarmak, düzenlemek yerine, son derecelerde ve son evde artık bir veda hutbesi okuyor, gökyüzü.

2017 Başak YeniAyı: Kader, Kontrol ve Kendiliğinden Çözümler
Başak Yeniayı

Başak burcunda olduğu için normalde “iyi hale getirmeye çalıştığımız” konular bu süreçte öne çıkıyor. Ancak 12. Evde , yani “Artık bunları iyi hale getirmeye çalışmanın bir anlamı yok, bırak,” diyor bu zaman dilimi. Peki bir şeyler çıkarken, bir şeyler de yeniden oluşuyor, bu yeni oluşumlar için de sosyal çevremizden, arkadaş gruplarından ya da topluluklardan destek ve işbirliği bulabiliriz. Üyesi olduğumuz klüpler, dernekler varsa bu alandaki çalışmalar yoğunlaşabilir.

Merkür son derece aktif ve Başak stelyumu içindeyken, biraz fazla detaycı ve mükemmelliyetçi bir tavır içinde olabiliriz, bu da çözümle aramızda çok yol varmış gibi hissettirebilir. Ancak Satürn Yay’da büyük resmi görmek ve inanç yoluyla bu yolun oldukça kısaldığını ve basitçe açıldığına şahit olacağız. Yılın son dört ayı, sürpriz beklenmedik çözümler içeriyor. Son iki yılda başarmaya çalıştığımız konularda ne kadar yolu geride bırakmış olduğumuzu gösteren toparlayıcı bir Eylül’deyiz. Yorgunluk, emek vermek yerine çabalamak, detaylarda çok durup gerginlik hissetmek, bu dönemin olumsuz olabilecek özellikleri. Olumlu yandan ise beslenmeden, giyim kuşama, mali işlerden, duygusal konulara her şeye “çeki düzen vermenin” yeni bir “Ben” getireceği, tazeleciyi bir sonbahar var önümüzde.

Hatırlarsak tutulmalar ve akış bu yıl Aslan yönünde seyrediyor. Yönetimi üstlendiğimiz alanlarda hummalı çalışmalara girişirken, Aslan’ın güveni nereden bulduğunu keşfedeceğiz. Başak doğasını olumlu kullanıp detaylara ve zamanlamaya dikkat ederek ancak kontrolü Güneş’e, günün akışına verip, kalben yönetilerek.

Hayatımızdaki teslimiyet ve kontrol mekanizmasını gözler önüne derip, farkındalık geliştiren bu YeniAy’ı en güzel şekilde geçirmek dileğiyle.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x