Fark etmenin yolculuğu

Kimi insanlar gerçekçidir. Kimi insanlar öyle olduklarını sanır. Hayalcidirler. Hayaller kurar ve onları gerçek sanırlar. Kendilerini buna inandırırlar.

Hiç sandıkları gibi olmadığının farkına vardıklarında, kandırılmış olduklarını sanırlar. Kandırılmışlardır. Sadece bunu yapan kendileridir. Kendi kendilerini kandırmışlardır ve kimseye bunu ona söyleme şansı tanımamışlardır.

Fark etmenin yolculuğu

Bir şey istediğiniz gibi değilse ne yaparsınız? Onu istediğiniz hâle getirmeye çalışır ya da bu benim istediğim değil der, istediğiniz şeyin peşine düşersiniz. Kimisi de bunun aslında tam da onun istediği olduğuna kendisini inandırmaya çalışır.

Bazen insanlar, hadlerini aşarlar. Kimi bunun farkına varır ve hadlerini bildirir. Kimi donar kalır. Hatta şapşal şapşal gülümser.

“Kesin iyi bir şey demek istedi. Neden bana kötü bir şey demek istesin? Ben kimse hakkında kötü düşünmem. Ağzımdan hiç haddini aşan bir laf çıkmaz.”

Bu bir savunma mı yoksa saldırı mı? Tam olarak ne canını yaktı? Bu sana içinde taşıdığın neyi fark etmeni sağladı?
İnsan, en güçlü yerinden büyümez. En zayıf yerinden büyür.

Kabul edemediğin öyle çok şey vardır ki… Öyle çok şey dönüp bakınca acıtıyordur ki… En iyi bildiğin şey, acımıyor gibi davranmak. En iyi gelense acıyı hissetmeye kendini açmak!

Sakladığın acıların zamanı gelmiyor. Bu sadece vakit kaybettiriyor. Tutulmamış yaslar, yas tutmanıza sebep olanlardan daha ağır, taşınmıyor.

Bir seçim yaptın. Bu bir şeyden vazgeçmek demekti. Seçim yapmasaydın, hem kazanamayacak hem kaybedemeyecektin.

Neyi seçtiğin önemlidir sanırsın. Önemli olan, seçim yapabilmektir. Yaparsın. Hâlâ hayalcisindir. Sadece artık kendini gerçekçi sanmıyorsundur.

Ben hayalciyim. Siz bana aşağılayan gözlerle bakarken ben uzun uzun bakmanızı, beni sevdiğiniz olarak algılayabilirim. Bunun üzerine size tüm kalbimle gülümserim. Siz bana acırsınız. Ben anlamam.

Bir şeyler sanki böyle olmamalı gibi hissederim. Çok teşekkür edererek sevgi dolu (!) bakışlarınıza ayrılırken oradan, yakın zamanda tekrar görüşmeyi dilerim. Öyle olmayacağını bilirim. Kalbimi koruyorumdur. Sessizce gülümserim.

Yazar Hakkında

25 Şubat 1989’da fırtınalı bir gecede dünyaya gelmişim. Üç gece ha doğdum ha doğacağım diye hastane yollarını teptirmişim. En nihayet emin olup yeryüzüne inmişim. Fırtınayı hep sevdim, sağlamcılıktan da vazgeçmedim. Lise zamanlarına kadar epey inek bir öğrenciydim. Harçlıklarımla yeni test kitapları alır, test çözerken şarkılar söylerdim. Bir müddet babaannemlerle yaşamıştım. Babaannemin bu değişik çalışma biçimime olan şaşkınlığını hissederdim. Çalışmayı hep sevdim, kendi yönetmlerimle bunu yapmayı daha çok sevdim. Fen lisesini kazanmıştım. ‘’ Bu öğretmenler beni değil notlarımı seviyor! ‘’ diye fabrikatör kızıyla fakir ama gururlu delikanlıyı andırır bir duygu krizi yaşamıştım. Bu benim için dönüm noktasıydı. Artık daha az çalışıp daha çok yaşıyordum. Rehber öğretmenimle düzenli görüşmelerim oluyordu. Kendimi sosyal çalışmalara verdim. Fen lisesinde bunu( şiir dinletisi, tiyatro ) yapmaya kalkınca biraz ortalık karışmıştı. İTÜ Mimarlık fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması bölümünü kazandım. Konservatuvar istiyordum. Üç sene boyunca her aralık ayında okulu bırakıp konservatuvar sınavlarına hazırlandım, olmayınca geri döndüm ve en nihayet ‘’ Her şeye rağmen bırakıyorum! ‘’ deyip yarı zamanlı, özel bir konservatuvara kaydım olmuş buldum kendimi! Bu zaman zarfında part- time bir fast food firmasında kasiyer olarak( bir buçuk yıl ) ve ardından bir kafede falcı olarak( üç buçuk yıl ) çalıştım. Açıköğretimden sosyoloji bölümüne kaydımı yaptırdım. Son sınıftayım. Üç aylığına Antalya’ya gidip iki buçuk sene orada yaşadım ve birçok ruhsal eğitim( Reiki Master, EFT( Duygusal Özgürleşme Teknikleri ), Şamanik rüya, Yaşam koçluğu, Meditasyon… ) alarak kendi derinliklerime bir yolculuğa çıktım. Deneyimlediğim Tarotu yeni bir bakışla yorumladım ve ona, bünyesinde barındırdığı numeroloji ile astrolojinin inceliklerini kattım. Şimdi yazıyorum, aslında okuyorum ve bunu seviyorum. Sizi seviyorum, Hüseyin Akdağ

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x