2018 Nisan: Sağlam Temeller & Radikal Çözümler

Satürn, hayatımızdaki sınırları, onları aşma ve ustalaşma biçimimizi ifade eder. Doğuştan getirdiğimiz görev duygusunun kökenini, hayatımızın amaçlılık hissini, yönünü ve doğasını gösterir.

Bir kişinin yaşamında Satürn’ün bulunduğu alan, kişinin atalarından getirdiği fiziksel varlığı, bedensel sınırlarını, kronik stres ve korkuları – elbette bunların tamamlanması durumda kazanılan ustalığı gösterir.

Satürn, iki buçuk yıllık döngülerle öncelik alanlarımızı belirleyerek, yaşama yeniden şekil verir. Bu anlamda ölüm ve yeniden doğumun emek verildiği alanı, karşılaştığımız zorlukları nasıl yarattığımızı ve bundan nasıl özgürleştiğimizi gösterir. Bir korkuyu, bu korkunun kökenini, hayatımızdaki temel problemin ne olduğunu ve nasıl aşacağımızı anlamak için, bu prensiple nasıl başa çıktığımızı görebilmemiz gerekir.

2,5 yıllık döngülerle ilerlerken, yılda ortalama 5 ay boyunca geri hareket eder. İşte bu geri hareket etme dönemi, engel ya da zorluk olarak gördüğümüz konuların çözüm zamanıdır. Bu zaman aralığı, hayata yeniden form vermek, yaşam içinde ölmek ve yeniden doğmak için bir fırsattır. İyi değerlendirilmesi halinde, kişinin yaşamını, atalarını ve aile soyundan gelen kalıplaşmış durumları kırmaya yarar. Bu yolla zamanı bir özgürlük alanı haline getirebiliriz.

2018 yılında, Satürn 17 Nisan – 06 Eylül arasında geri hareket ediyor. Bu süreçte, hayatımızda bugüne kadar aşamadığımız duvarları aşmak, sınırlarımızı yeniden çizmek, atalardan kalan korkuları, tramvaları ve ilişki sorunlarını iyileştirmek, kendi iyimizle aramızda duran zamana atfettiğimiz blokajları çözmek için bir fırsat veriyor.

2018 yılı, ustalık kazandığımız, çok sık kullandığımız “değişim” kavramının içindeki yolculukta daha önceki algı ve yaşam biçiminin silinip gittiği bir yıl. Hedef koymayı bırakıp, hedefin kendisi olduğumuz, zamanla ve bir şeyleri yapmak – başarmak kavramıyla olan anlayışımızın, aile ve karmaya, hayatımızdaki sorunlara ve onları çözmek için nasıl bir yol izlediğimizle ilgili, yaşamla ilgili stratejileri değiştiren bir yıl.

2018 Nisan: Sağlam Temeller & Radikal Çözümler

Satürn’un kendi evinde olduğu bu yıldan itibaren sanki geçmiş 29 yıl, sırf bu yılı yaşamak içinmiş gibi hissedebiliriz. Çünkü burası, ileride gördüğümüz hedeflerin şimdide yaşandığı yıl. Ve bu yıldan sonra her şey “aslına rücu ediyor,” diyebiliriz.

2018 Nisan ayında hayatımızın temelleri radikal biçimde değişiyor. Bunun farkında olmak ve doğru şekilde tohum atmak son derece önemli. Mart 2020 yılına kadar bu arazide, Satürn’le birlikte, kendi doğamızın derinliklerini, kaderden payımıza düşeni, ölüm karşısındaki tavrımızı ele alıyoruz. Dolayısıyla 2018-2020 yılları, ömür dediğimiz bu süreçte, geri kalan yılları yeniden yazacak koşulara sahip. Bunun ilk oturumunu Nisan 2018’de görebiliriz.

14 Ağustos – 14 Eylül arası, Satürn’ün çılgın yüzünü göstereceği, zıt gördüğümüz özgürlük – görev, geçmiş – gelecek gibi kavramlar arasında köprü kurduğumuz, “a bu hiç olmamıştı,” diyeceğimiz yeni alanları keşfedeceğimiz bir zaman.

11 Ağustos 18 derece Aslan, motivasyonlarımız, 11 Temmuz 20 derece Yengeç kalbimiz, sevgi ve hayatın anlamıyla ilgili son derece önemli olayların etkin biçimde yaşanacağı tarihler.

26 Haziran – 27 Ağustos Mars, hem geri hareketinde, hem de Güney Ay Düğümüyle yakın temasta olacağından, Mars enerjisinin geri çekildiği, silahların bırakıldığı bir zaman dilimi. Hemingway’in dediği gibi; “Silahlara Veda.” Barış kavramının doğasını keşfetmek, nesillerdir aktarılmış çatışmaları ve agresyonları çözmek için gerçekleşen bir zaman.

Tüm bu veriler ışığında, 02 Nisan tarihine geri dönersek, bu ay, “Nerede zorlanıyorum,” “Sıklaşan ve somutlaşan sorumluluk ve gerilim alanlarım neler?,” “Hayatımda ne ortaya çıkıyor,” ve elbette “Nasıl tepki veriyorum,” sorularını sormak için güzel bir zaman dilimi.

Satürn, Mars, Venüs temasları topraktan fayda elde edeceğimiz, ilişkiler, yapılar, çözüm bulmak adına destekleyici bir ayda olduğumuzu gösteriyor. Tutulmalardan önce hazırlık yapabileceğimiz, yeteneklerimizi ve bilinmeyeni keşfedeceğimiz, bahar gibi verimli, destekleyici, müjde veren bir ay Nisan.

Son olarak bu bir “temel atma ayı” Toprak Ana tam destek veriyor, güvenli bir zemin için, iyi değerlendirebiliriz.

 

Güzel Bir Nisan Olsun

Sevgiler,

 

Bireysel Haritalarınızın detaylarını öğrenmek, 2018 yılının getirdiği yeni düzeni hayatınızda keşfetmek için bana telefonla ile ulaşabilirsiniz.

Hande Edremit : 0532 594 84 39

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x