İzlemeye hazır mısınız? Yerberi süper dolunay

İzlemeye hazır mısınız? 13-14 Kasım 2016, Yerberi Süper-Süpermoon

68 yıl öncesinden bu yana rastlanmayan ölçüde yakın ve parlak bir Süperay, 356,509 km.’lik bir Enberi konumla, gün batımından sonra gece göğüne doğacak. Kasım ayı içindeki Dolunay’lar Buzlu Ay-Frost Moon adını alsalar da, bu Kasım’da son derece yakın ve ışıklı hali içinde gözlemlenecek görkemli bir Süper-süperay var. Ay, 2034 yılının 25 Kasım tarihine dek, bir daha bu mesafede belirmeyecek. (356,445 km.)

26 Ocak 1948 de ise, 68 yıl önceki Ay, 356,461 km. kadar yakınımızda bulunmuştu.

30 yıl önce, bir astronomun tanımladığı, astronomik bir terim olan; Supermoon; Ay’ın 27 günlük bir yörüngede, Dünya’ya en çok yaklaştığı anda ve bir dolunay fazında bulunmasını ifade ediyor. Terim, 2011 yılında kullanılmaya başlanmıştı. Önceleri Perigean Dolunay, Yerberi Dolunay olarak anılıyordu.

2017 yılı içinde bir Yerberi Dolunay ya da Süperay bulunmayacak. Kasım dolunayının ikinci adı Beaver Moon- Kunduz Ay. Kuzey Amerika’da bu ay içinde bataklıklar donmadan önce kunduz tuzakları kurulur, böylece, sıcak tutacak kışlık kürk gereksinimi karşılanırdı.

  1. Yüzyılda en yakın buluşma,1912 yılı Ocak ayında 356,375 km. ile gerçekleşmişti. Bu ekstra yakın bir Süperay demektir.
  2. Yüzyılın en yakın Süperayını ararsak; 6 Aralık 2052’de 356,421 km. ile bize yaklaşacağını buluruz.

Ay’ın döngüleri ve ardışık sıralamalar ahenkle sürüyor.

super-dolunay-kasimETKİLERİ

Zihinlerini eğitmiş olan kişilerde, Aysal güçlü etkiler daima yoğun ve önemlidir.

13 Kasım ve özellikle 14 Kasım gecesinin etkileyici dolunayı Dünya’ya % 14 daha yakın oluşu, bu nedenle de, % 30 parlaklık kazanması ile birlikte,  bilinçaltı duygu ve düşünceleri daha fazla ortaya çıkarabilir. Elektromanyetik tesir artışı, güçlü duyguları, zihinsel faaliyetin artışını ve ilhamı yükseltebilir. Enerji düşüklüğü bulunan insanların fiziksel ve zihinsel biyoritmlerinde büyük ölçüde dayanıklılıkla, güç artışı başlar, uyku hali azalır.

Boğa Burcu’nda gerçekleşecek olan dolunayın etkin aktivitesi ile tesir akışı 6 gün boyunca sürecek.

Motivasyon, sorunların çözümü, anlaşma, uyum, araştırma isteği, duyguların derinleşmesi gibi olumlu yönleri; tıpkı harika ışığı gibi güçlü olacak. Dolunay, frekansları yayarken, insan davranışları ve bilinçleri dahil, Dünya üzerindeki tüm gelgitleri etkilediği gibi eşzamanlılık olaylarını da tetikleyebilir.

Güven arayışı başlatacak olan yeni enerjilerin geçişi zorlayıcı, bu nedenle, maneviyatı yükseltecek edimlere, doğal sakin ortamlarda bulunabileceğimiz zamanları çoğaltmaya yönelerek, canlandırıcı bir güce kavuşabiliriz. Amber, mercan ve özellikle aytaşı gibi doğal taşların bu dönemdeki özel etkisinden faydalanmak için bunlardan bazılarını veya birini yanımızda, üzerimizde taşıyabiliriz.

Kasım’daki bu Süperay, güçlü duygusal enerjiler getirirken, bilincin, daha ince sezgilere yakınlaşmasını kolaylaştıracak.

Tüm Budistlerin, Dolunay günleri boyunca, daha dikkatle kutsal ödevlerine yoğunlaşması ve meditasyonlarına fazla eğilmesi söz konusu. Çünkü, Siddhartha Gautama Buddha, Lumbini’de dolunaylı bir gecede doğmuş, feragatını ortaya koyduğu zaman dolunay varmış, yine dolunay zamanında Bodhi-incir ağacı altında aydınlanmaya ulaşmış ve bir dolunay zamanı ölmüş.

Ay ve Dünya’nın arasındaki ‘’Enöte’’ mesafe; ortalama 405,696 km. olarak belirlenmiştir.

14 Kasım Pazartesi, Ay, en yakın olduğu noktaya ‘’Enberi’’ biçimde geldiği anda, açısal boyutu, normal boyutundan daha büyük olacak. Ay’ın Gel-git etkisi, atmosfere ve okyanuslara dokunarak, fırtınaları tetikleyebilir, ancak yerkabuğu çok etkilenmez. Okyanuslarda deniz 7-8 m. kabarsa da, yer kabuğu en fazla 30 cm. kadar kayabilir. Yine de, tropik fırtınalar, seller ve yüksek med-cezir etkinleşmesi olası görülmektedir.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x