11 Ağustos 2018 Kısmi Güneş Tutulması Ve Perseid Yağmuru

Ağustos Ayında Gökler 11 Ağustos 2018 Kısmi Güneş Tutulması Ve Perseid Yağmuru

Bu yaz, 12 Temmuz’da da bir Güneş tutulması ve 27 Temmuz’da Ay tutulması yaşanmıştı. Yeni başlangıçlar, beklenmedik fırsatlarla birlikte, iç dünyamızı çekim alanına taşıyacak olan ardıl tutulmalar, iki farklı eksende (Aslan ve Kova’da) oluştuğu için, etkileri ile, kaçınılmaz bitiş ve başlangıçları getirebilir.

11 Ağustos 2018 Kısmi Güneş Tutulması Ve Perseid Yağmuru

11 Ağustos 2018’de Aslan Burcu’nda ”Süper Yeni Ay”, 26 Ağustos tarihinde, Balık Burcu’nda ”Dolunay” gerçekleşecek.

11 Ağustos Cumartesi günü; Kısmi Güneş Tutulmasıvar.

11-12-13 Ağustos’ta ise, Perseid Meteor Yağmuruizlenebilir.

Kısmi Güneş Tutulması; Türkiye saati ile, 12:49’da Aslan burcunda gerçekleşecek. Ancak Türkiye’den izlenemeyecek.

Güneş tutulması Kuzey Amerika’nın kuzeyinde, Grönland, Kuzey Avrupa ve kuzey-doğu Asya, Doğu Sibirya’da, Kanada, İskoçya, İzlanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Estonya, Letonya’da, neredeyse tüm Rusya’da gözlemlenebilir. Ayrıca, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Kuzey-Güney Kore ve Çin’de ise, gün batımı esnasında izlenebilecektir.

Tutulmalar, ay düğümlerini harekete geçiren kozmik olaylar, çünkü Ay, zodyak etrafında sürekli dönen bir eliptik boyunca kayıyor, elbette her şey döngüsel ve bir son; her zaman bir başlangıcın yanıbaşında gerçekleşmekte.

Bu seriler, 18 Ağustos 2016’da başlayan tutulma serisine dahildir. Bundan sonra, bu eksende sadece bir kez daha; 21 Ocak 2019’da tutulma olacaktır. Son iki yılda olan değişiklikleri gözden geçirmekte ve ders çıkarmakta yarar vardır. İlişkilerde sınırların nasıl kurulması gerektiğinden, kendimizi artan psişik tehlikelere karşı nasıl savunmamız gerektiğine kadar öğrenmiş olmamız mümkündür. Kendi değerimizi sakin iken daha iyi bildiğimizi de unutmayalım.

Herkes bu tutulmalardan etkilenebilir. Ay düğümleriniz; Aslan, Kova, Boğa veya Akrep’te bulunuyorsa, bu iki yıl boyunca olaylardan dersler çıkardığınızı hatırlamanız mümkün. Ay düğümleriniz Yengeç-Oğlak-Koç burcunda ise, önümüzdeki iki yıl imtihanlarla dolu görünmektedir. Anlamlı göksel anlardan sonra, beklenmeyenleri bekleyip, bilinmeyenlerin yaklaştığını onaylarız ve  içimize dönük oluruz.

Bir tutulma gününün ardından gelen birkaç gün içinde, önemli yeni projelere başlamak, sözleşmeler  imzalamak ya da para ile ilgili etkinliklerde bulunmak olumlu karşılanmamaktadır, bu yüzden, beklemek iyidir.

Dünya çapında bir ölçekte, kısmi tutulma yaklaşık 3.5 saat sürmektedir, Kuzey Amerika’da güneşin doğuşundan başlayıp Asya Pasifik Kıyısı boyunca gün batımında bitecektir.

Kısmi Güneş tutulması: 13 Temmuz 2018

Toplam Ay tutulması: 27 Temmuz 2018

Kısmi Güneş tutulması: 11 Ağustos 2018

Bir Güneş tutulması, her zaman, bir Ay tutulmasından yaklaşık iki hafta sonraki zaman içinde gerçekleşir.

Kısmi Güneş tutulması: 12 Haziran 2019

Toplam Ay tutulması: 26 Haziran 2019

Kısmi Güneş tutulması: 11 Temmuz 2019

Tutulmalar, ezoterik astrolojide, bizi doğrudan karmik yol üzerinde ilerletirken, sert değişimlerin rahatsız edici anlarında, tutulmaların; gerçeği basitçe hızlandıracağını ve değerleri irdelemenin gereğini unutmayın, düşünceler güçlü ise, tutulma da, mutlaka psişik enerji akışını yönlendirecek, ayrıca iç bilinçte değişimler hızlanacaktır.

Şaşırtıcı haberler, halledilmesi güç durumlara umulmadık yeni çözümler ve yeni bakış açıları beklenecektir. Fizik dünyada ise, deprem olasılığı artar, elektromanyetik frekansların değişmesi söz konusudur. Bu olası etkiler, enerji alışverişini tanımlamaya yöneliktir. Dünya da, belirli elektromanyetik uyarıları kendi içinde ve belli göksel olaylar sonucunda harekete geçirmektedir.

Aslan-Kova Tutulma Serisi:

Ay Tutulması: 18 Ağustos 2016, 25º Kova

Parçalı Ay Tutulması: 10 Şubat 2017, 22º Aslan

Kısmi Ay Tutulması: 7 Ağustos 2017, 15º Kova

Tam Güneş Tutulması: 21 Ağustos 2017, 28º Aslan

Tam Ay Tutulması: 31 Ocak 2018, 11º Aslan

Parçalı Güneş Tutulması: 15 Şubat 2018, 27º Kova

Tam Ay Tutulması: 27 Temmuz 2018, 4º Kova

Kısmi Güneş Tutulması: 11 Ağustos 2018, 18º Aslan

Tam Ay Tutulması: 21 Ocak 2019, 0º Aslan

11-13 Ağustos 2018 Perseid Duşu

Yıllık meteor yağmurları içinde en etkini olan Perseid’ler, 11-12 ve 13 Ağustos tarihlerinde zirveye ulaşacaklar, ancak 2021 yılına kadar da tekrar görünmeyecekler. Perseid duşu için, göğe baktığımızda görebildiğimiz Venüs büyüklüğünde ve en azından onun parlaklığında bir meteor düşünelim. Ana nesnesi, gizemli komet; Swift-Tuttle. Bu kuyrukluyıldız, 26 km.’lik bir çekirdeğe sahip ve çok sayıda ateştopu üretebiliyor.

Gece yarısından sonra, Kahraman yani Perseus takımyıldızı, bir noktadan Perseids’leri ortalama pik büyüklüğü -2.7 halinde yollara dökecek. Eğer, geriye doğru, Perseid meteor izlerini arasaydık, Kahraman- Perseus Takımyıldızı önünde bir noktaya gelirdik, bu nedenle onlar da, Kahraman onuruna adlandırılmış ve Perseid adını almış olurlar.

Perseid meteor yağmuru Kuzey Yarımküre için, yılın en harika meteor yağmuru. Saatte 50 ila 100 göktaşı üretilecek. Genellikle şafaktan önceki erken saatler, en fazla göktaşının düştüğü zamanlar, hızlı ve parlak Perseid’leri, karanlık ve açık havada arayabilirsiniz, hepsi de, çok farklı yönlerde ve çok sayıda takımyıldızların önünde hızla uçuşurken görünecekler.

Meteoritlerin bazıları saatte 210.000 kilometre (130.000 mil) hızla Dünya’nın üst atmosferine çarpacak ve ana nesneleri olan Comet Swift-Tuttle sayesinde ışık saçacaklar. Bu komet, yaklaşık 133 yıllık bir süre içinde Güneş yörüngesine yaklaşacak, son ulaştığı günberi, yani Güneşe en yakın noktası Aralık 1992 yılındaydı. Bir sonraki yaklaşım ise Temmuz 2126.

Perseid meteor yağmuru güvenilir bir meteor yağmurudur diyemeyiz, zira yoğunluğu, belirsizlik unsurunu da yanında taşımaktadır.

Sevgiyle, esen kalın.

Ferda Ercan Uyulan.

www.facebook.com/okultizmveenerji

 

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x