Dergimiz yazarlarından Fuat Sağıroğlu’nun Tasavvufi Bilim Kurgu türünün ilk örneklerinden olan romanı Dünya’nın Son Savaşı, GOA Yayınları’ndan okuyucularıyla buluştu.
İnsanoğlunu ve insanlığı savaşlar üzerinden sorgulayan Dünya’nın Son Savaşı, evrene dair merak ettiklerimizi, sahip olduğumuz bir derya olan tasavvuf ile anlamaya ve anlatmaya çalışıyor.
İnsanoğlu; kara, deniz ve havadan sonra uzayı da, bir çatışma haline dönüştürmeyi başarıyor. Roman, akıcı anlatımı ve soluksuz temposuyla okuyucularına yaşadığımız dünyanın sürüklendiği sonu çarpıcı bir şekilde aktarıyor.
Arka Kapak Metni :
Dünya’da iyi şeyler de oluyordu. İyilik, emek ve cesaret ister. Cesur ve iyi insanlara ihtiyacın olduğu bir zamandaydık. Kötü olmaksa kolaydır. Kötülük durmuyor, üstümüze doğru kol kol yürüyordu.
Kötülük, kimden ve nereden geldiği belli olmasa da, tüm kötü düşüncelerden ve negatif enerjilerden beslenir. Öyle bir şeydir ki, içinize attığınız her endişe, korku ve öfke bile bunu büyütür. İyilerin kötüler hakkındaki karamsarlıkları ve düşmanlıkları bile kötülüğe yarar. Kötü fikirler, kötücül duygular bir sis gibi yayılır.
Tam bunları düşünürken usulca yanıma sokulan bir insan dostum çekinerek, sordu.
“Peki iyilik mi kazanacak, kötülük mü?”
“Hangisini beslersek, o…”
Dünya’nın Son Savaşı romanından bazı kitap sözleri :
- Kalp, tüm evrenin anahtarıdır ve hepimizi Yaratıcı’ya ulaştıracak olan bir şifredir. Hem şifre, hem anahtar olması onun kutsiyetini göstermektedir.
- Zamanı ölçen, sayan, tutan da insanoğlunun kendisiydi; zamanın tutsağı olup, ona yenilen de.
- İnsan, Yaradan’ı kalbinde bulabilirse o zaman her şeyi anlayacak ve tekâmül etmiş olacak…
- Bir kelebek uçar, bir insan doğar, bir çiçek açar, bir yıldız kayar… Her şey vaktince olur.
Kitap Künyesi :
Yayınevi : GOA Yayınları
Türü : Tasavvufi Bilim Kurgu Roman
Baskı Tarihi : Nisan 2016
Sayfa Sayısı : 226
Kapak : Ciltli
Kitap Siparişi İçin :