21.Yüzyılın En Uzun Tam Ay Tutulması

27-28 Temmuz 2018, 21.Yüzyılın En Uzun Tam Ay Tutulması. Mars Işıldıyor.

Dolunay parlarken, 2001’den 2100’e dek geçecek zaman diliminde yaşanacak en uzun süreli Ay tutulması gerçekleşecek. Ay, Dünya’nın karanlık gölgesini geçerken, yaklaşık 4 saatlik bir zaman harcayacak; elbette gölge, Ay’ın yüzeyine düşüyor. Ayrıca, bu tutulma, Dünya’nın, Güneş ile Mars arasından geçtiği ve Mars’ı gece göğümüzün karşısına yerleştirdiği aynı gecede gerçekleşecek.

27-28 Temmuz 2018, 21.Yüzyılın En Uzun Tam Ay Tutulması. Mars Işıldıyor.

Mars, Temmuz ve Ağustos 2018 boyunca çok parlak ve kırmızı, ancak tutulma gecesi çok özel bir gece; Güneş, Dünya ve Mars aynı hizada ve Mars Güneş’in tam karşısında, tıpkı kırmızı bir dolunay gibi parlaklığının zirvesinde olacak, Dünya’ya en yakın konumundan ışıldayacak.

Tutulma, Dünya’nın doğu yarımküresinden, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Madagaskar adası, Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan ve kısmen Güney Amerika’dan izlenebilecek.

Asya, Endonezya ve Avustralya’nın çoğu, 28 Temmuz’da gece yarısı ve gün doğumu arasında tutulmayı görebilir.

Tutulma toplam fazı ise,1 saat 42 dakika ve 57 saniye. En uzun olası toplam ay tutulması 1 saat 47 dakikadır. 20. yüzyılın en uzun toplam (1901-2000) tutulması 16 Temmuz 2000’de idi, 1 saat 46.4 dakika sürmüştü. Büyük tutulmalarda, Ay diskinin merkezi, neredeyse Dünya’nın gölgesinin merkezine mükemmel bir şekilde hizalıdır.

20. ve 21. yüzyılın en uzun toplam Ay tutulmaları Temmuz ayında gerçekleşmektedir. Çünkü, Temmuz başında Ay, yıl boyunca Güneş’ten en uzak noktası olan Aphelion’a (günöte) salınır, mikro Ay olur. Perihelion (günberi) ise, Güneş’e en yakın olduğu konumdur.

Yılın en uzak, en küçük Dolunayı, Dünya’nın gölgesinin merkezinden geçerken ve Mars’ın yanında iken, Kızıl Gezegen aynı gece en yüksek görünebilirlik oranında. Lütfen, günbatımında gökyüzünde Güneş’in tam aksi konumuna bakmayı ihmal etmeyin.

Mars Işıldıyor

Mars, Dünya ile en yakın konumuna 31 Temmuz 2018 günü erişecek. Mars 27 Temmuz tarihinde 2003’ten bu yana, ilk defa bu denli büyük görünecek.

Şimdi Mars, günbatımının doğusunda, doğuda yükselirken, gece yarısı, gökyüzündeki en yüksek noktaya tırmanacak ve batıda Güneş’in doğuşuna uzanacak.Göğümüzü aydınlatan (Güneş, Ay ve Venüs’ten sonra) en parlak dördüncü gök cismi olan Jüpiter gezegenini bile gölgede bırakacak. Dolunayın ışığı, kızıl gezegenin rengini bastıramayacaktır.

Bir sonraki Mars yakınlaşması; 2035 yılında gerçekleşecek. Yıllık Delta Aquarid meteor yağmuru ise, 28 Temmuz’da şafaktan önce zirveye çıkacaktır.

Tesirler

Elbette kozmik anlamda yoğunlaşan bir enerji; birkaç gündür görülen karmaşık fakat net anımsanan rüyalardan tutun da duygusal fiziksel ve ruhsal biyoritmlerde düzensizliğe yol açabilir, buna rağmen algılarımız daha çok açılmıştır, diğer yandan, her tür olumsuz tepkiyi kontrol altında tutmak ve başkaları yerine, kendimizle savaşmak yeterli olacaktır.

Ay, tutulma esnasındaki bakırımsı kırmızı renk yüzünden ‘’Blood Moon ‘’ adını alır, her Tam Ay tutulmasına da bu renk eşlik eder. Dörtlü seri- Blood Moon Tam Ay Tutulmaları Hz. İsa’nın doğumundan bu yana tam 7 kez olmuştur. 21. yüzyılda (2001-2100) içinde ise, tam 8 tetrad bulunmaktadır. Ancak hepsi 2015 yılında tamamlanmıştır.

1-162-163

2-795-796

3- 842-843

4- 860-861

  1. 1493-1494
  2. 1949-1950
  3. 1967-1968
  4. 2014-2015

Halk İnançlarından

Ay, daima kutsal görülmüş bir ışık yaymakta olduğu için, ışığında bekletilmiş sularının bereketine güven duyulmuştur. Gün parlamadan önce, dolunay zamanında, rahatsızlığı veya türlü sıkıntıları bulunan kişi, bir kaynaktan su alarak Ay ışığında bekletirse, bu suyun şifasını görebileceği inancı yaygındır. Ay altında tutulması gereken suların öyküsü ve uygulama alanları eski Orta ve Kuzey Avrupa halklarının inançlarına paraleldir. Ay tutulması esnasında, 4 ayrı melek adı söylenir ve bakır bir tasta bekletilecek su hazırlanır, bu su celp etmek amacı ile, Ay’a sürekli bakılarak ve özel dualar okunarak da hazırlanmaktadır. Ayrıca kamer-i nuraniye adı verilen isimlerin dize halinde okunması, Ortadoğu ve Arap halklarında görülen, eski gizemli işlemlere dahildir.

Tüm Ay- Güneş tutulmaları, mistik ve ruhani içeriğe sahip görülmeye devam etmektedir.

Eski Türkler’de Yelmauz, Ay’ı basan; Altay Tatarları’nda Yalmavız, Sibirya Tatarları’nda Yılmagus, Kazaklar’da Jalmauz – Celmavuz’dur. Bu bet Yelmauz karadır, kötü etkisinden korunmak için Ay tutulmalarında dua okunur, hayır dilenir. O Ay’ı yemek için gelir, ancak bu şer ruh dahi, gürültüden rahatsız olmaktadır, kaçırmak için yapılan onca gürültü işe yarar. Karaçay-Balkar mitolojisinde Jelmauz ismi ile yer alır.

Cherokee’ler; efsanevi bir Puma, İnka’lar bir Yılan, Çinli’ler bir Ejderha, Kuzey Avrupa halkları ve Norveçli’ler bir Kurt, Hintli’ler de, Rahu adlı bir şeytanın Ay’a saldırdığını düşünürlerdi.

www.facebook.com/okultizmveenerji

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x