Dinle Ruhunun Sesini

Öz varlığının sesine kulak verirse insan

Çıkartır üstünden bütün kimliklerini

Her tutunduğun kimlik bir çapa, seni bugünden alıkoyan

Öz varlığının sesine kulak kapadıkça insan

Bir yanılgı olur zaman, değerli olanı kaybettiren

Ruhunu besleyen her samimi adımın

Aydınlatır önündeki puslu ve karanlık yolları

İç sesini dinleyenlerdir sükûnet içinde kalabilenler

Bütün tutunduklarından özgürleşenlerdir kendiyle yüzleşebilenler

Tortularından arınıp, huzur içinde yol alanlardır

Ebedi ruhsal yolculuğunda olanlar

Öz benliğiyle tutunan, ruhunun o görkemli şuuruna

Maddenin esaretinden kurtulup

Ruhun mabedinde var oluşunu kutsar ebedi

Dinle Ruhunun Sesini

“Ruh hayatın prensibidir” görüşüyle Eflatun, felsefesinde ruhun ölümsüzlüğünü savunur. Tıp ve felsefe alanında eserleri olan İbni Sina ise; ruhun bedenden bağımsız kendini bilen bir cevher olduğunu savunmuştur eserlerinde.

İnsanın dengeli yaşam sürmesi, ruhun öz cevheriyle yolunu daima aydınlık kılmasıdır. Ruh bedene nihai hayat veren güçtür. Kendi gerçekliğine yaptığı bir yolculuktur ruhun sonsuz serüveni. Keşfeder insan her devrinde kendini öz farkındalıkla. Her deneyimin öğrettiği sırlar vardır hayatta. Yolundaki işaretleri izler, deneyimleriyle devam eder yolculuğuna insan. Hiç bitmeyen bir yolculuktur ruhun yolculuğu. Kimi zaman dingin, kimi zaman da fırtınalı.

Ruhun varlığı bedene ahenk katar. Uyumlu bir danstır birlikteliği. Uyanışıdır ruhun bedeni aracılığıyla deneyimleri. Her deneyiminde varoluşunu hisseder ruh. Bir varıştır ideali sonsuz vaatlerine. Deneyimleriyle vaatlerini hatırlayan ruh, olgunluk merdivenlerini çıkar zaman yolculuğunda. Hakikate uyanıştır yolculuğun gayesi.

Ruh sonsuzluğu deneyimlemek arzusundadır beden mabedinde. Telaş içinde yuvarlanır hayatın koynunda. Öz varlığını duyumsamak her anında, zihnin ve bedenin dengede olmasını sağlar. Ahenktir huzuru yaşatan. Ahengin bozulması ise kimi zaman hastalıkları davet eder hayata. Ruh bedenden özgürleşme çabasını hatırlar, hastalıkların sancılı devrelerinde. Farkındalık için ilahi bir dokunuştur bedene her hastalık. Ruhunu fark etmesi için dönüşmesi gerektiği hatırlatılır zihne. Ruh ve zihin arasındaki çatışmanın kurbanı olur beden, hastalık anlarında. Uyanış için bir fırsata dönüştürmektir aslolan hayatın her dokunuşunu. Hastalıklara da bu anlayışla bakmak gerek hayatta. Hastalık ve sağlık yaşamın bir parçasıdır birbirini tamamlayan. Ruh bedenle uyum halindeyse, insan sağlık ve huzur içinde bütünlük halindedir. Ruhun sonsuzluğa olan yolculuğunu fark etmek, ruhun özgürlüğüne kavuşumudur.

Ruhunun Sesini Dinle

Özgürlük aidiyet duygusunu terk ediştir ruhunda

Özgür olmak önce kendinle buluşmanın hazzıdır

Buluşmak öz benliğinle

Tüm zincirlerinden azad olmaktır

Özgürleşebildiğin kadar var olursun hayatın yamaçlarında

Var olduğun kadar bilirsin hiç olmanın kıymetini

Varlıkta hiçlikte birdir hür olana

Tutunmaz ruhun gayrısına

Varlık deryasında sonsuzluktur yolun sonrasında

Huzur kokan doyumlu ve sağlıklı bir yaşam için ruhunuzun sesini dinleyin daima. Kalabalıkların gürültüsü bastırmasın ruhunuzun fısıltısını. Ruhunu her daim önemseyenlerdir, ebedi kendine yolculukta olanlar. Yolculuğunuz ruhunuzun ışığıyla huzur içinde olsun. Sonsuzluğun ahengini hissedin ruhunuzda.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

2 Yorum

  1. Murat Tali

    Ruh var mı?

    İnsan kimdir?

    Neyi dinler ve neye inanır?

    Gören, yorumlayan, anlayan zihnin yarattığı kaotik cehennemde kendisine yol arayan ve sessizlik isteyen yine zihin midir?

    Yoksa içimize kaçmış bir sürü benlikten biri midir?

    Sorular çok ama insan bir tane…Ve o da ne olduğunu bilme yolculuğunda binlerce yıldır cevap arayıp duruyor…

    Yanıt

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir