Hazırlık Aşaması:
* İçinde bulunduğunuz ve size bağlı olan durumları değiştirin!
Yeni bir gerçeklik yaratmak istiyorsanız, öncelikle düşüncelerinizi, davranışlarınızı, hayatınızda üstlendiğiniz rolleri, koşulları ve çevrenizi değiştirmelisiniz; köklü bir dönüşüm için bu faktörlerden en az birinin değişmesi gerekir.
* Değişim ve dönüşüm kavramlarının ne olduğunu iyi öğrenin!
Değişim, farklılaşmak demektir; olumsuz ya da olumlu yönde olabilir. Dönüşüm, sadece olumlu yönde olan değişimdir; büyümek, gelişmek ve ilerlemek için dönüşmek gerekir. En önemlisi, değişmeden dönüşülemez; bunu aklınıza yazın ve öyle adım atın.
* Zihninizde yer etmiş olan doğru bildiğiniz yanlışları düzeltin!
Amaçlarınıza ulaşarak değişmezsiniz, değişerek amaçlarınıza ulaşırsınız.
Birçok kişi karşılaştığı durumları sorun olarak görür oysa bunların her biri birer sonuçtur.
Yine pek çok kişi değişimi sahip olmak, yapmak ve olmak şeklinde işleyen bir süreç zanneder oysa bunun tersi doğrudur.
Eylem Aşaması:
* Gerçek niyetinizi ortaya koyun ve dillendirin!
Bazı niyetler gerçek niyeti maskeler ancak biz bunu fark edemeyebiliriz. Örneğin; ev almak için para isteyen birinin paraya odaklanması bir işe yaramaz; o kişi ev almaya odaklanmalıdır.
* Niyetlerinizi açık, belirgin, net ve sade bir dille söyleyin!
Karmaşık ve belirsiz ifadelerle niyet koymak bir işe yaramaz; ‘yapmaya çalışmak, denemek vs.’ gibi olasılık içeren söylemler evrensel sistem tarafından algılanmaz.
* Direnç, olasılık, pişmanlık, zorlama sözcükleri içeren cümleler kurmayın!
‘…ama, …lakin, …fakat’, ‘eğer…, keşke…’, ‘didinmek, savaşmak, uğraşmak’ gibi sözcükleri dağarcığınızdan çıkarın ki söylemleriniz çöpe gitmesin.
* Bu süreçte olabilecek sorunları birer fırsat olarak görün!
Sorunlar görünüşte sizi niyetinizden uzaklaştırıyor gibi görünse de aslında sonuca gitmek için farklı yolları da izlememiz gerektiğini bize söyleyen birer işaret olabilir; konuya böyle yaklaşırsanız sorunlar da çözülecektir.
* Daima olumlu cümleler kurun; sadece istediklerinizi dile getirin!
Şunu hep hatırlayın: Evrensel sistem, her emrinizi -sorgulamadan, sizin için iyi mi kötü mü diye değerlendirmeden- yerine getiren, size körü körüne itaat eden hatta aklınızı bile okuyabilen sadık ve çok zeki bir uşaktır, siz ne düşünür ne söylerseniz o onu yerine getirir; ”yap!” derseniz yapar, ”yık!” derseniz yıkar.
* Niyetlerinizi dingin, rahat, serbest bir anınızda ortaya koyun!
Öfkeli, kaygılı, üzüntülü olduğunuz anlarda ilk yapmanız gereken bu yıkıcı ve olumsuz duygulardan çıkmaktır. Bu duygular sizi geçmişte ve gelecekte yaşatır oysa ne geçmiş vardır gerçekte ne de gelecek. Duygular öyle olduğu gibi bu iki zaman dilimi de birer yanılsamadır. Gerçek olan ise sadece şimdidir; nötr bir ana geldiğinize emin olduğunuz anda niyet koyun.
* Niyetlerinizi sonsuz, sınırlamasız kendinizi kısıtlamadan dile getirin!
Evrensel sistemde olasılıklar sonsuz ve sınırsızken siz kendinizi kısıtlarsanız, bu evrensel sistem tarafından kendinize güvenmediğiniz, değer vermediğiniz, kendinizi bir şeylere layık görmediğiniz, bir şeyleri kendinize hak görmediğiniz, kısaca alıp kabul etmeye hazır olmadığınız şeklinde yorumlanır ve size verilmez.
* Ne istiyorsanız onun ihtiyacından çıkın ve mış gibi yapın!
Bu cümle bazılarına tuhaf gelir ama işin asıl kırılma noktası burası çünkü paraya, bir işe ya da eşe ihtiyaç duyarsanız yokluk ve kıtlık enerjisi yaymış olursunuz. Oysa ortada henüz bir şey yokken dahi ”Bende var!” duygusuyla davranırsanız bolluk enerjisini tetiklemiş olursunuz, niyetleriniz de size bol bol gelir.
* Niyetlerinizin gerçekleşeceğinden emin olun; sabırla bekleyin!
Emin olarak ve sabırla beklemek aslında beklentiden de çıkmakla eşdeğer bir etki yaratır; niyetiniz neyse size gelir.
* Niyetlerinize beş duyuyla ilgili özelikler, mizah ve mizansen katın!
Ben buna kendi dramanızı çekmek diyorum; güçlü bir imgeleme gerçekliği yaratmakta çok etkilidir.
* Niyetlerinizi sadece size gönül desteği verecek kişilerle paylaşın!
Haset, kıskanç ve olumsuz insanlar sizi yolunuzdan alıkoyarlar; bu nedenle olabildiğince ketum olun ve niyetlerinizi olabildiğince az kişiye söyleyin.
* Niyeti koyun, nasıl gerçekleşeceğini sorun ve unutun!
Enerjinizi konunun üzerinden çekin ancak uyanık ve tetikte olun. ”Ne zaman olacak, ne zaman olacak?” diye her an odağı oraya yönlendirirseniz kaygı enerjisi yayarsınız, bu da o niyeti sizden uzak tutar.
* Kat ettiğiniz her adımda kendinizi takdir edin, sonuçlara şükran duyun!
Kendini takdir etmek yaratıcılığınızın, şükran duymak da bolluk bereket kapılarının sonuna kadar açılmasını sağlar; niyetleriniz çok daha çabuk gerçekleşir.
Sonuç Aşaması:
Bu bilgiler oradan buradan toplama gibi görünebilir ancak ben kendi yaşam imbiğimden süzülenleri paylaştım, dolayısıyla sıralama böyle oluştu.
Herkesin niyetinin bir an önce gerçekleşmesini dilerim.
Sevgiyle kalın…
Şems Terlan
https://www.facebook.com/zihinotesiterapisi/