20-21 Ocak-2019 Tam Ay Tutulması, Blood Moon Tetradı Mıdır?

20-21 Ocak-2019 Tam Ay Tutulması, Blood Moon Tetradı Mıdır?

Gece göğünü süsleyecek bu Tam Ay tutulması 2021 yılının Mayıs ayına dek tekrar beklenmeyecek. Dolunay, tutulma sırasında kızıla yakın tonlara bürünmüş olacak. Atmosferden geçen uzun dalga boyundaki kırmızı ışığın düz ilerleyişi sürecek. Dünya’ya yansıyan dağınık ışık Ay yüzüne düşecek ve tutulma bir saatten fazla zaman alacaktır. Dünya’nın gölgesi “umbra” denilen karanlık bir iç çekirdek ve “penumbra” denilen dış kısımdan oluştuğu için, iç gölge, atmosfer halkasından geçen ışıkla turuncu renktedir.

tam ay tutulması blood moon

Bu dolunay 2019’un en büyüklerinden biri olarak görüneceğinden NASA, “Süper Ay” olarak tanımlar. Süper Ay ve Kanlı Ay’ı böylece anlamış oluruz, şimdi bu tutulma, İncil’deki kıyamet kehanetlerine yaklaştırılan dörtlemeye ait midir, böyle bir iddia şu an için geçerli midir ve Kurt Ay nedir, bunlara bakabiliriz.

Kisaca 4 Ardışık Tam Ay, 1 Tam Güneş Tutulması. Blood Moon Tetradı

Arka arkaya dört kez sıralanan ve ezoterik anlamda özel bir tutulma dizisi olduğuna inanılan, Kanlı Ay Tetradı; aralarında kısmi ay tutulmasına gerek kalmadan, birbirini izleyen 4 ardışık Tam Ay ve 1 Tam Güneş tutulması içindir. Böylece, gökyüzünden akan güçlü tesirlerin saati çalmış sayılmaktadır. İncil kehanet terimi, Dünya tarihinin seyrini değiştirecek bir dizi etkinliğin başlayacağına dair inançlara paraleldir. Kanlı Ay Dörtleme serilerinin tarihlerinde yaşanan ve kehanetleri desteklediğine inanılan önemli olaylar şöyle sıralandırılmıştır: İspanya’daki Musevilerin 1492 göçü, 1948 Arap-İsrail savaşı ve 1967’deki İsrail, Mısır, Ürdün ve Suriye arasında geçen 6 gün savaşı.

Tutulmanın Çılgınca İsimlendirilmesi.

Ay tutulması yaklaşırken, inanılmaz şatafatlı isimlerle heyecan yaratma isteği başladı. Bir gazetede ”aslan burcunda kanlı kurtlu ay tutulması” denildiğine şahit olmak mümkün. ”Süper Kan Kurt Ayı Tutulması” diyen de var.

Zaten geleneksel olarak, Ocak ayındaki Dolunay; çiftçi almanaklarında “Kurt Ay” adını alır. Kuzey Amerika yerlilerinin Kurt Ay adını verdiği, yılın ilk Dolunayı; Kış ortasındaki soğuk ve güçlü kar yağışı içinde kurtların aç dolaşması nedeniyle Açlık Ayı olarak da adlandırılırdı. Güney Yarımküre’de ise Şimşek Ay.

“Kanlı Ay” terimi 2013 ve 2015 yıllarında bir dizi toplam ay tutulmalarının İncil’e göre felaket getirici bir anlam ifade ettiğini öne süren iki Hristiyan kıyamet teorisyeni tarafından ortaya atılmıştı. 21. yüzyılda, toplamda sekiz tetrad olması gerekir; bu yüzden bunlar ortak bir göksel oluşum olarak kabul edilebilir.

Diğer dörtleme zamanı geldiğinde, bir blood moon kehanet tetradından söz edilebilir ki; o da 2032-2033 tarihleri arasında olacaktır.

Dolayısıyla bu tutulma, kehanet tetradına girmez. Şu tabloyu incelemek yeterlidir:

2001- 2100 YILLARI ARASINDAKİ TAM AY TUTULMASI TETRADLARI

https://eclipse.gsfc.nasa.gov/OH/OHtables/OH2014-Tab06.pdf

20-21 Ocak 2019, tam Ay tutulması, Kuzey ve Güney Amerika, Grönland, İzlanda, Avrupa, kuzey ve batı Afrika ile Kuzey Kutbu bölgesinden görülebilir.

Venüs-Jüpiter Kavuşumu.

Hemen ardından, 22 Ocak 2019 tarihinde ise, doğuya veya genel olarak Güneş’in doğduğu yere baktığınızda, Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin şafakta gökyüzünde kavuşmasını görebilirsiniz. Onlar bu kavuşumda, birbirlerinin kuzeyindeki ve güneyindeki gökyüzünün kubbesinde parlayacaklar. Jüpiter, Venüs’ün 2.5 derece güneyinden geçecek. Venüs ve Jüpiter, Güneş ve Ay’dan sonra, sırasıyla en parlak gök cisimleri halinde sıralanacak. Elbette Venüs ve Jüpiter uzayda birbirine yakın olmadığı için, sadece aynı görüş çizgisinde bulunacaklar.

Ferda Ercan Uyulan.

www.facebook.com/okultizmveenerji

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x